Idrotts- och medborgarfest i Klintehamn.

Om söndag em. anordnas för första gången fest på den nya förnämliga idrottsplatsen Klintevallen. Arrangör är idrottsplatsföreningen och behållningen av festligheterna skall användas för den fortsatta utbyggnaden av idrottsplatsen.
Klintehamns kommun är medarrangör och skall vid tillfället överlämna medborgarböcker till alla kommunens 21-åringar, som är särskilt inbjudna. Inom Klinte är det nu fjärde året, som 21-åringarna inbjudas till medborgarfest och får mottaga medborgarböcker, men i år är givetvis hela storkommunens 21-åringar inbjudna.
För festen är ett trevligt och omväxlande program ordnat. Det hela börjar med festtåg genom samhället. Det blir ekipage och musik och utklädda barn — ett Barnens Dagståg i miniatyr alltså. Festtåget börjar vid 13-tiden och kl. 14 beräknar man att kunna sätta igång med själva festen. Det blir hornmusik av Slite cements musikkår och en uppvisningsmatch i tennis av Slite-spelare. Det blir också uppvisning med modellflygplan och skämttävlingar. De sistnämnda ledes av gymnastikdirektör Gösta Löfgren, som också står för en gymnastikuppvisning av läroverkspojkarna. En särskilt spännande programpunkt blir säkert dragkamp mellan lag från storkommunens alla nio socknar.
Kaffe serveras och det blir också försäljning av glass, läskedrycker, choklad m.m. Tombolor anordnas och bl.a. en barntombola med vinst på varje lott.
Som avslutning på festen kommer utdelning av medborgarböcker och korum, som förrättas av prosten Gustaf Sjöberg.
I händelse av regn hålles festen -naturligtvis med nedskuret program — i godtemplarlokalen.

Gotlänningen
Fredagen 15 augusti 1952
Nr 187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *