Underbart att vara i Visby och på Gotland.

Det har varit arbetsamma dagar för de tolv danska husmödrarna som under sex dagar besökt Gotland som Visby husmodersförenings gäster. Arbetsamma, men roliga, ja vi är överförtjusta i Gotland och gotlänningarna, sa doktorinnan Edit Hödal, som varit truppens färdledare.
Vi är ålla från Slagelse (Visbys vänort), säger doktorinnan och ingen av oss har varit på Gotland förut, men inte blir det sista gången. Visby och Gotland är helt enkelt underbart, det har varit oförglömliga dagar för oss. Vi har sett nästan allting, inte bara här i Visby utan även ute på landsbygden har vi tittat oss omkring. Husmödrarna, sam vi bott hos, har varit trevliga och återseendet blev naturligtvis glatt när de fyra Visbyhusmödrarna som var i Slagelse 1950 fick vara värdinnor för de husmödrar som varit deras värdinnor då. Ja, det har varit strålande Superlativen om Gotland vill aldrig ta slut, när fru Mal berättar detta för oss på det trevliga sätt som är danskarnas eget. Men så har också Visby husmodersförening ordnat ihop ett fint program, som räckt från morgon till kväll alla dagarna. I Visby har de sett allting vad staden har att bjuda på av sevärdheter, och det är som bekant inte lite. I går t.ex. började dagen med morgonpromenad runt ringmuren och sedan blev det besök hos Andelsslakteriet och där fick man inte bara titta på anläggningen, man fick smaka på de fina produkterna också. Vidare bjöd slakteriet på the i konferensrummet och det uppskattades naturligtvis efter vandringen i stans backar. På eftermiddagen åkte man ut till Högklint och tog igen sig och på kvällen var det avskedsmiddag på Snäckgärdsbaden. Sedan bar det av till Kalmarbåten och hem till Danmark igen.
Programmet har kanske varit alltför drygt, tyckte fru Alyhr, som varit värdinna för fru Mal, men så har de också fått se sig omkring ordentligt under den gångna veckan. Humöret har varit idel solsken, även om vädret varit en smula grått ibland.

Gotlänningen
Fredagen 15 augusti 1952
Nr 187

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *