Skolungdomsturnering och landskapsutbyte.

ATT RESONERA om ishockey så här års när man ännu vill ha sommar och värme låter kanske lite underligt, men Idrottsförbundets ishockeykommitte satt i alla fall i går kväll och drog upp riktlinjerna för den kommande säsongen .
DE FÖRSTA MATCHERNA för säsongen blir kvalificeringarna och det blir mellan Gute och VIF, som striden kommer att stå vem som skall få spela i klass I. IFK vann ju klass Il och är klara för avancemang till den högre serien. Kvalificering till klass II blir det mellan Lve och Roma, Stånga vann ju nybörjargruppen och går alltså vidare till klass II utan spel. Orsaken att man måste tillgripa kvalificering är, att man vill ha fem lag i klass I.
EN NYHET för året är att det blir skolishockey. Det blir skolorna i varje storkommun (får man hoppas i alla fall) som skall ställa upp med lag. Det blir utslagsturnering och det bör bli en särskild sporre för skolungdomarna att komma till final och vinna där och få kallas gotländska skolmästare i ishockey. Man har fått en utmärkt kraft att ordna med denna turnering, och det är folkskollärare Börje Svensson, Roma. Han spelade ju för Stånga i fjol, men det troliga är att han kommer att spela i Romas tröja i vinter eftersom han flyttat dit. Man skall också försöka få till stånd junior- och reservlagsserie.
POÄNGBERÄKNINGEN för stora grabbarnas märke ändras också en del, sålunda blir det 3 poäng för DM-seger, 3 för seger i landskapsmatch, 2 för oavgjord och en för förlorad match. Vidare blir det 3 poäng för seger i klass I, 2 för seger i klass II och en för seger i klass III. Junior-DM ger en poäng och varje gång en spelare blir uttagen till landskapsmatch eller match mot Pressens mannar blir det också en poäng. 25 poäng fordras för märket.
Utbyte med andra distrikt diskuterades också, och man skall försöka få sådant till stånd mot Östergötland och främst då derås div. III och div. IV-serier.
Rune.

Gotlänningen
Lördagen 16 augusti 1952
Nr 188

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *