Kämpastarka cyklister vek ej för första höststormen.

TRÖGKÖRT CYKEL-DM:
DE GOTLÄNDSKA TÄVLINGS CYKLISTERNA fick i säsongens elfte timme sitt verkliga elddop, de kämpastarka pedalryttarna skrämdes dock inte av de första h öststormarna med regn och kyla. En och annan hade av andra anl edningar uteblivit, men prick kl. 8 på söndagsmorgonen stod cyklister na »stridsberedda» vid startplatsen utanför Söderport. De gamla k ämparna Eifel Rosendahl och Bror Larsson hade tio mil att avverka i det besvärliga väglaget, C- och D-klassarna 5 resp. 3 mil. Endast e n bröt tävlingen på grund av maskinfel, i övrigt var det friska tag och förhållandevis goda tider.
I B-KLASSEN ställde Sture Joan-son, Finish, inte upp av anledning oträning, varför det endast blev de ovan nämnda VCK-cyklisterna som kom att göra upp om DM-tecknen. Vid Gerum korsgata passerade »cykelkungen» Eifel klubbkamraten Bror — Eifel startade fyra min. efter — och sedan Bror Larsson fått pnuktering, var Eifel åter ensam. Han cyklade i mål på tiden 2.56,49 en god tid om man betänker att cykelfälgarna ofta skönk djupt i landsvägarnas gyttja.
Skam den som ger sig, tänkte Bror Larsson, som »blåkört» den sista milen och kom i mål på tiden 3.17,30.
AV D-KLASSENS 6 DELTAGARE var VCK:s Daniel Johansson först i mål, och det var spännande sekunder för VCK-arrangörerna och »Finish-familjen» Nilsson, och vem som blev gladast är kanske inte svårt att räkna ut, då »Nenne» Nilsson kom i flygande fläng över Söderväg, när det började brännas som värst. »Nenne» gav sitt yttersta på 3-milens sista del och han kunde också segra med 16 sek. marginal.
I C-KLASSEN SOM HADE 5 MIL att åka stod finish-cyklisterna helt överlägsna. Segrare blev Folke Nilsson, som slog fjolårssegraren i samma klass, Göte Nilsson, bror till »Nenne», med en minut. Trea var E. Bergvall på 1.35,29. Två fastlandscyklister deltog även, men de lyckades inte så bra.

ELLDE RESULTAT:
Klass B, 10 mil: 1) Eifel Rosendahl, VCK, 2.56.49; 2) Bror Larsson, VCK, 3.17.30.
Klass C, 5 mil: 1) Folke Nilsson, Finish, 1.29.11; 2) Göte Nilsson, Finish, 1.30.10; 3) E. Bergvall, Finish, 1.35.29.
Klass D, 3 mil: 1) Lennart Nilsson, Finish, 51.05; 2) Daniel Johansson, VCK, 51.21; 3) Sune Pettersson, VCK, 53,49; 4) Evert Olofsson, VCK, 57,03; 5) Rolf Pettersson, VCK, 57.35.

Gotlänningen
Måndagen 18 augusti 1952
Nr 189

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *