Politisk diskussion i Visby på lördag.

Förberedelserna och agitationen inför det kommande valet har nu satt igång på allvar inom de olika politiska lägren. Den första offentliga politiska diskussionen kommer på lördag den 23 augusti och hålles i Läroverkets aula i Visby. Som inbjudare står Bondeförbunets och SLU:s Gotlands-distrikt och såväl Högerpartiet, Folkpartiet och Socialdemokraterna har accepterat. Det blir sålunda en fyrfråntsdiskussion, och man kan därför ställa in sig på ingående, långa och heta debatter om de problem som närmast är aktuella inför valet. Inledare för de olika partierna blir följande, Högerpartiet redaktör Gösta Lindskog, Stockholm; Bondeförbundet riksdagsman Torsten Bengtson, Danderyd; Folkpartiet riksdagsman Johan Ahlsten, Hemse, och Socialdemokraterna riksdagsman Georg Pettersson, Visby. Diskussionen är ju självfallet inte endast avsedd för dessa fyra, utan där kommer givetvis att ges tillfälle åt allmänheten få framföra även sina åsikter.
Med vetskap om att den röstande allmänheten är mycket intresserad av sådana här diskussioner kan man redan nu förutsäga en välfylld läroverksaula på lördag kväll. Diskussionen börjar kl. 19.30 och biljetter till ett pris av 50 öre kommer att tillhandahållas av de olika partiernas distriktsexp.
Det var även avsett att en likartad diskussion skulle anordnas i Hemse på kvällen söndagen den 24 augusti. Men då både Höger- och Folkpartiet icke ansåg sig kunna acceptera ett deltagande i en debatt denna dag, går sudergutarna miste om denna diskussion.

Gotlänningen
Måndagen 18 augusti 1952
Nr 189

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *