500 såg på när Slite IF:s första Sommarflicka korades.

Slite IF kunde i går kväll äntligen få kora sin Sommarflicka, de två tidigare gångerna i sommar har regnet stått i vägen. I går kväll var det härligt väder, gott om folk och hög stämning i Folkets Park. Det var ju förutom Sommarflickan även uppträdande av Harry Brandelius och Ingalill Rossvald, som blev hjärtligt applåderade av bortåt 500 åskådare.
11 flickor ställde upp i tävlingen och som segrare sågs 19-åriga fröken Barbro Stuxberg som arbetar i Slite. Hon fick 160 röster, och valet påstods vara rättvist. Närmaste konkurrenten på titeln var fröken Kerstin Sandström, Slite, som fick 135 röster.
Vid själva ceremonien fick Sommarflickan som pris för sin skönhet en ovikt hundralapp av den arrangerande föreningen, och på amerikanskt vis fäste man ett rött sidenband över bröstet med texten »Slite Sommarflicka 1952». De tre främsta belönades också med var sin bukett härligt doftande blommor. Publiken applåderade livligt åt den pigga nyheten, och meningen är också att Slite IF:s Sommarflicka skall bli traditionell.

Gotlänningen
Torsdagen 21 augusti 1952
Nr 192

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *