Dagens Turist

\"\"

är två gotländskor i förskingringen, de bor nämligen i Stockholm, numera, men ibland reser de hit till fäderneön för att hälsa på släkt och vänner. De heter fröken Ulla-Britt Karlsson och fru Karin Appelgren, och är från Lye och När — innan de blev stockholmskor förstås. De är annars vana att göra turistresor över betydligt större vatten än Östersjön. Fröken Ulla-Britt har varit i England, inte som turist direkt utan för att studera. Hon skall nämligen bli skolkökslärarinna, och det är hon färdig med nästa år. Fru Karin Appelgren, som hette Pettersson när hon var hemma i När, har varit ännu längre ut i världen. Ända nere i Cairo och Rivieran har hon varit och det med hjälp av SAS och maken. Lennart; han arbetar nämligen i bolaget. Han är förresten välkänd inom idrottskretsar bär på Gotland som en ishockeylirare av rang i Hemse BK.
Men Visby är bättre än Cairo ändå, tyckte fru Karin, men .det är klart att det är roligt att resa ut och se sig om. Men vädret nere vid Medelhavet är inte så strålande vackert som det görs gällande i resebroschyrer. När vi var i Nizza spöregnade det hela tiden …
Ulla-Britt, som är färdig med sin examen nästa år, har i sommar varit och jobbat i Blekinge.
Det var underbart därnere i »Sveriges trädgård», stället där jag arbetade låg ute på en ö och de enda nöjen man hade var bad och sällskapsliv med de andra öborna, men roligt var det ändå. Men Gotland är ändå roligast att komma till, slutar Ulla som måste skynda till båten för att åka tillbaka till Stockholm och plugget medan fru Karin blir kvar i Visby ännu ett tag.
Turistsnoken

Gotlänningen
Torsdagen 21 augusti 1952
Nr 192

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *