Dubbla simkurser i Slite i sommar.

Simskolan i Slite avslutades igår med promotion. Lärare i år har liksom föregående år varit gymnastikläraren Uno Rosell och liksom ifjol har också i år simkursen måst dubbleras med anledning av det stora barnantalet.
Sedan ingenjör T. Rosvall hälsat välkommen på folkskolestyrelsens vägnar, simskolan drives, nämligen i folkskolans regi, talade promotor kyrkoherde Anders Wernberg och kunde sedan promovera sex kandidåter, nämligen Sonja Österholm, Bo Björk, Sten Gattberg, Christer Dahlbeck, KarlGunnar Nyman och Bernt Nilsson, samt fem magistrar, Ulla Granqvist, Britt-Marie Ljungberg, Ritva Anderssop, Maud Linne och Allon de Jounge.
Vidare kan meddelas att fordringarna för silvermagistern avlades av Ingrid Bonde och för guldmagistern av Rosita Wulff. Ett stort antal märken överlämnades även, sålunda sju silver och fyra brons, samt inte mindre än 35 järnmärken.
Till sist överlämnade Rosita Wulff en gåva till simläraren som ett tack för sommarens arbete. Den applåd som samtliga avgav i samband härmed var säkerligen avsedd som ett tack icke blott för i år utan även för tidigare år till den populäre sim- och gymnastikläraren och samtidigt en välgångsönskan när han nu lämnar Slite för fortsatt utbildning vid GCI.

Gotlänningen
Torsdagen 21 augusti 1952
Nr 192

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *