Dagend Turist

\"\"

kom släpande med ett par jättekappsäckar när han steg över landgången från »Drotten» i morse. Ewert Hansson heter han och som civil sysselsättning är han huvudbibliotekarie i Roma storkommun. 1\\14- gon direkt semester hade det inte blivit för Ewert under de fem veckor han varit på fastlandet, utan först besökte han en kurs för fältpoliser på Rommehed i Dalarna. Han är nämligen militärpolis när han ligger i »lumpen» och det skadar inte att bygga på sitt kunnande, tyckte Ewert och så stack han iväg.
Det är en rätt så behaglig form av militärtjänst, visserligen började vi klockan sju på morgonen, men jobbet slöt redan halv tre, och det är inte precis så roligt att behöva Aga upp »mitt i natten» på semestern. Två sådana här kurser gör att man slipper en repetitionsövning och det bästa av allt är ändå att allting är fritt och ändå har man sex kronor om dagen i lön.
Trots allt det trevliga i Dalarna, så var »semesterns» huvudmål en kurs för bibliotekarier från hela landet i Uppsala stadsbibliotek. Den pågick fjorton dagar och där fick man lära sig allt vad en huvudbibliotekarie har att sköta och bör kunna och det är inte lite minsann. Vi hade många ypperliga lärare, bl. a. stadsbibliotekarie Harnesk och en lärare från skolöverstyrelsen. Men det var inte enbart plugg i lärdomsstaden, vi var ute på en resa i Upplands bygder också. Det var besök på de\’ flesta kulturhistoriska platserna och på Ultuna var vi också, men radiospelets Ulla träffade vi inte, hon kom ett par dagar efter.
Ja, det hela har varit intressant och lärorikt, och nu gäller det bara att omsätta sina nya kunskaper i praktiken också, slöt Ewert och hastade ut till Roma, där det finns arbete upp över öronen.
Turistsnoken.

Gotlänningen
Fredagen 22 augusti 1952
Nr 193

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *