Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på tisdag f. jordbruksarbetaren Per Emil Sundberg, Bjärs i Lojsta.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på tisdag f. hemmansägaren Teodor Lickander, Ajvide i Eksta. Han är född på gården vid Ajvide, som han övertog efter föräldrarna. 1948 överlämnade han egendomen till sonen, Gustaf Lickander. Jubilaren har haft en hel del kommunala uppdrag i sina dagar, bl. a. har han varit ledamot av kommunalnämnden. Inom jordbrukets föreningsrörelse har han även varit verksam i styrelser och nämnder. Personligen är han glad och trevlig och blivit omtyckt av alla han kommit i kontakt med.

SEXTIO ÅR fyller måndagen den 25 aug. snickaren Ernst Wallin, Scheelegatan 31 C, Köping. Wallin är född i Lummelunda och under sin ungdomstid ägnade han sig åt olika yrken för att slutligen övergå till snickarens. Efter sitt giftermål i Lummelunda flyttade han till Visby och hade då anställning hos olika byggmästare tills han för ett 15-tal år sedan flyttade till Köping. Under Lummelunda-tiden nedlade han ett stort arbete i dåvarande arbetare kommunen.

Sextio år fyller på tisdag fru Elin Kristina Johansson, Vegagatan 4 i Visby.

På tisdag fyller fiskaren och småbrukaren Karl Lingström, L:a Gläves i Burs, sextio år. Han är född vid Gläves och övertag gården efter sin fader. Sin huvudsakliga sysselsättning har dock fisket varit och han har gjort sig känd som en duktig yrkesman. Han har därför haft förtroendet som ordf. i Burs fiskarförening under många år. I bygden är han upskattad och respekterad som en »bra karl».

FEMTIO ÅR fyller på tisdag fru Maria (Mia) Skoglund, Stenstugu i Bro.

På tisdag fyller hemmansägaren Elis Öström, Kärne i Burs, femtio år. Han är född vid Kvie i Burs, men genom köp av gården kom han till Kärne 1931. På yngre dagar var han en framstående idrottsman och då framförallt i varpa, vilket en imponerande prissamling ger belägg för. Sitt stora fritidsintresse nu på äldre dagar är jakten. Omtyckt är han i bygden och Man kan nog ta för givet att det blir många som vill uppvakta på tisdag då han går över halvsekelsgränsen.

Maskinskötaren Enar Viktor Em. Johansson, St. Valla i Rute, fyller femtio år på tisdag.

Gotlänningen
Lördagen 23 augusti 1952
Nr 194

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *