Dagens Turist

\"\"

är i dag inte en turist, det är inte mindre än 20 stycken. Just det, det är en skolklass som kommer ifrån Stockholm, eller närmare bestämt från Beatebergs folkskola i Huddinge. 18 elever består klassen av och av dem är det endast två, Solveig Pettersson och Bo Skoglund, som varit på Gotland tidigare. Ledare är klassens lärare, folkskollärare Hans-Jörgen Karlsson, och som, medhjälpare har han sin fru.
Det här är sjunde klassen, berättar herr Karlsson, och vi skall vara här på Gotland i tre dagar. Det blir en titt på stan förstås och dessutom skall vi hinna med besök pä Karlsö och Fårö. Så nog blir det jobbiga dagar. Resan ordnas av Turistföreningen och vi skall också ligga på deras vandrarhem här i Visby. Hur resan ordnas ekonomiskt? Ja, vi har gett ut en skoltidning, ordnat fester och samlat papper och det har gett en del pengar. Varje elev får endast betala 25 kronor själv och det är inte så mycket. Nå got anslag till en sådan här resa går det inte att få från allmänna medel, tyvärr måste man säga, slutar herr Karlsson.
Nu hoppas vi bara att vädret blir det allra bästa, så att våra unga stockholmska turister får se och uppleva Gotland när det är som vackrast.
Turistsnoken

Gotlänningen
Lördagen 23 augusti 1952
Nr 194

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *