Vattenhämtning á la anno dazumal i Vårdklockegatan.

Vattenhämtning som förr i världen — dvs. före vattenledningens tillkomst — fick fastighetsägare och hyresgäster utmed Vårdklockegatan, Klockgränd och Klockgjutaregränd i går kväll pröva på. Det hade nämligen uppstått läckage på en 4-tumsledning, och i stället för att vrida på en kran blev det att traska iväg med spann och hinkar till en provisorisk vattenpost ovanför Trappgränd.
Vädret var vackert, och man tog det hela gemytligt, men i dag är det redan slut med vattenhämtningen. Vid 21tiden i natt var nämligen skadan reparerad, och vattnet kunde åter släppas fram i ledningarna.
Som bekant har Lindströms skoaffärs fastighet vid Adelsgatan och Klockgränd rivits, och f. n. pågår på tomten sprängningsarbeten och grundgrävning med grävmaskin. Tidigare har dessa arbeten under en vecka medfört tre läckor på vattenledningen, men då har det endast gällt sidoledningar. I går kväll blev det emellertid hål på en 4-tumsledning, och det var ju allvarligare. Om läckan förorsakats genom sprängningsarbetena eller av grävmaskinen lär inte vara fullt klart, men i alla händelser blir det väl ett försäkringsbolag som får ersätta staden de kostnader som händelsen medfört.

Gotlänningen
Lördagen 23 augusti 1952
Nr 194

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *