Medborgarböcker till 21-åringar på Klintevallens dag.

Vackert väder, en trevlig och stor publik och en trivsam festplats satte sin prägel på Klintevallens dag i går och tillställningen blev en stor succe. Programmet var välordnat och omväxlande och dagen blev verkligen festlig.
Först på programmet stod barnens festtåg, som gick genom hela samhället. Det bestod av barn i olika åldrar, olika ekipage samt ridande polis och Slite Cements musikkår i spetsen. Ett mycket lyckat tåg med massor av trevliga grupper och färgrika dräkter etc.
Vid framkomsten till Klintevallen hälsade överlärare Einar Smith en publik på 1.500 personer välkommen och lämnade en kort redogörelse för idrattsplatsanläggningen. En stor del är redan färdigt tack vare god hjälp från kommunen, föreningar, företag och enskilda och man hoppas att nästa år kunna få inviga den färdiga Klintevallen.
Som nästa punkt på programmet stod en uppvisningsmatch i tennis på den nya tennisbanan och vidare blev det uppvisning med modellflyg.
Dagens trevligaste programpunkt var nog dragkamp mellan lag från storkommunens socknar. Tävlingen hade lockat sex lag och i finalen mellan Sanda och Hejde vann förstnämnda laget en bejublad seger. Överdomare för dragkampen var gymnastikdirektör Gösta Löfgren, som tillsammans med E. Smith och Arne Johansson därefter anordnade trevliga skämttävlingar. En gymnastikuppvisning av läroverkspojkar fick man också se och de tio ynglingarna gjorde en skicklig och trevlig uppvisning.
Slutligen utdelades medborgarböcker till storkommunens 21-åringar som var 21 till antalet. Prosten Gustaf Sjöberg skötte utdelningen och förrättade därefter korum. Till sist tackade överlärare Smith alla medverkande.

Gotlänningen
Måndagen 25 augusti 1952
Nr 195

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *