Dödsfall

F. d. fyrvaktaren Carl Stenberg, Visby, avled i går, 88 år gammal. Han var född i Visby och kom på 1890-talet i lotsverkets tjänst. Vid sekelskiftet kom han till Gotska Sandön och 1914 fick han förflyttning till Stora Karlsö, där han stannade i tre år. År 1917 kom han till Stenkyrkehuk, där han tjänstgjorde till 1931, då han avgick med pension och bosatte sig i Visby. Närmast sörjes han av sonen Karl-Gustav, möbelsnickare i Visby, och döttrarna Greta, anställd vid Liljeborgs möbelaffär, och Karin, maka till tjänsteman Nils Rudenheim, Visby.

Hemmansägaren Nils Ahlby, Botvatte, har avlidit i en ålder av 57 år. Han var född vid Aurungs i Norrlanda och hade innehaft gårdar i Norrlanda och Stenkyrka innan han för några år sedan kom till Ala. Den bortgångne, som efterlämnar minnet av en gladlynt och präktig man, sörjes närmast av maka, två söner, Stig, linjearbetare i Stenkyrka, o. Berndt, jordbr.bitr. en dotter, Maja, maka till linjearbetaren Bengt Pettersson, Stenkyrka, samt sonhustrur och barnbarn.

F. kaptenen i armén Janne Rehnberg, Stockholm, hår avlidit, 76 år gammal. Han sörjes närmast av maka, sönerna Per-Ludvig, major vid Gotl. infanteriregemente, och Åke, överstelöjtnant vid flygvapnet.

I en ålder av 84 år har f. hamnarbetaren Rudolf Jakobsson, Visby, avlidit. Han sörjes närmast av barn och barnbarn samt barnbarnsbarn o. broder.

Änkefru Augusta Hejdenberg, f. Hammarström, Hejdegårda i Hejde, har avlidit, 85 år gammal. Hon var änka efter smeden Adolf Hejdenberg o. sörjes närmast av barn och barnbarn samt syskon.

Efter en tids sjukdom har fru Helga Nilsson, född Östergren, Bölske i Eke, avlidit, 66 år gammal. Hon var änka efter lantbr. Kristian Laurentius Nilsson. Närmast sörjande är barn och barnbarn samt syster och svägerska.

Fröken Josefina Källström, Gustafs i Fröjel, har avlidit, 89 år gammal. Hon sörjes närmast av syskonbarn.

Änkefru Anna Pettersson, Bjärs i Västerhejde, har avlidit i den höga åldern av 94 år. Hon sörjes närmast av barn och barnbarn.

I en ålder av 78 år har f. snickarmästaren Ernst Gardell, Gudings i Alva, avlidit. Han efterlämnar minnet av en duktig och mycket anlitad yrkesman ochLen glad och präktig man. Närmast sörjes han av en son, lagerarbetare Henning Gardell, och sonson.

I en ålder av 73 år avled i lördags jordbruksart. Arvid Stenström, Bara i Etelhem. Han var född vid Ekese i Ardre, men innan han kom till Etelhem arbetade han i Vänge. Till Etelhem kom han för ett 30-tal år sedan, men mest har han arbetat i Lye. Han har gjort sig känd som en kunnig och arbetsam man och har därför varit mycket omtyckt i bygden. Närmast sörjande är dotter, Ellen, maka till snickaren Eric Hansson, barnbarn samt fosterson.

Gotlänningen
Måndagen 25 augusti 1952
Nr 195

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *