Ebba-Lisa!

\"\"
Två spänstiga idrottsflickor, Ingrid Josefsson t. v. och Ebba-Lisa
Ottosson. Bilden tagen på Gutavallen efter Ebba-Lisas andra
seger i ungdomskampen Hälsingland—Gotland.

EBBA-LISA OTTOSSON heter en av de mest lovande damidrottsstjärnorna på Gotland. Hon tävlar för Bro SK och man kan med berått mod säga att hon är en pigg ordning. Vid ett samtal med henne framkom det att hon började idrotta vid 13-14-årsåldern — alltså när hon hade börjat läroverket och kommit under gymnastikdirektör »Dirken» Löfgrens vingar. Löpning 80 m och längdhopp är grenarna och hon har även tidigare sysslat med slungbollskastning. Bästa resultatet på 80 m noterade hon i en match mellan Staden—Landsbygden i år då hon vann på tiden 10,5.
— Varför jag idrottar? Ja, vad skall man svara på det, sa Ebba-Lisa. — Det är törst och främst för att det är skojigt och så vill man ju hålla sig spänstig. Ert fördel med idrotten är också att man får tillfälle att träffa en massa trevliga idrottskamrater.
— Träningen börjar jag redan i början av januari, då det blir mest långpromenader och en och annan språngmarsch.
Ebba-Lisa har varit med i Bosöspelen två år och första året kom hon med till finalen, medan det gick lite sämre det andra.
Skojigaste tävlingen tyckte Ebba-Lisa var Visby-spelen då hon fick springa mot Ulla Gadd — visserligen blev det stryk för Broflickan, men det var rätt hårt! Ett mindre trevligt minne var under en annan tävling då Ebba-Lisa missade ansatsen till längdhoppet och sedan fick läsa i en ortstidning »att det förekom även en del noviser som t. ex. i längdhoppet». Men det skadar inte med lite kritik tyckte Ebba-Lisa. Avslutningsvis tyckte hon att anslutningen till damidrotten kunde vara bättre, men har dock haft ett märkbart uppsving de senaste åren.
JEFF.

Gotlänningen
Tisdagen 26 augusti 1952
Nr 196

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *