Brottkurvan i Uppåkra ökade

sedan massmördaren kom i tjänst.
MALMÖ 26/8 (TT). I Uppåkra har brottkurvan ökats sedan massmördaren Tore Hedin kom i tjänst den 1 augusti. Ett inbrott har gjorts i en livsmedelsaffär, där bl.a. korv blev tjuvens byte, och närmare undersökningar skall göras om de två korvar, som hittades i Hedins bil, där den stod parkerad vid Bosarpssjön, möjligen kan vara av samma typ som affären förde.
I en gård i Knästorp har en skolsparbössa stulits. I anmälan förekommer intet om den stulna summans storlek, men i diariet har Hedin antecknat att den innehöll 70 kr. Om han är ensam om att veta detta, kan det blott betyda en sak — och det är på denna punkt spaningsledningen vill ha ytterligare klarhet.
Samma kväll som Tjörnarpsmordet förövades var enligt uppgift ett möte anordnat i Törnarp för att protestera mot att fjärdingsmannatjänsten indrogs och överflyttades till Sösdala. Vid detta möte, som dock direkt berörde Hedins tjänst, var han ej närvarande, vilket förvånade flera. Mötet avslutades strax före kl. 22. En teori, som inte bör uteslutas ur sammanhanget, är att Hedin valt denna kväll att skaffa sig pengar — han behövde dem lika väl också alla andra dagar i sin ekonomiska situation — just för att dra uppmärksamheten till nödvändigheten att polis fanns i Tjörnarp.

Gotlänningen
Tisdagen 26 augusti 1952
Nr 196

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *