Prisbeönad dock-film.

\"\"

Ovanstående bild är ett stillfoto från Philips nya reklamfilm »Lightshow», som blev prisbelönad vid den Internationella utställningen av reklamfilm på mässan i Milano. Filmen är inspelad i »Dollywood Studios» i Amsterdam Av Joop Geesink, som också var producent av: den tidigare prisbelönade färgfilmen »Kermesse Fantastigue».
Joop Geesinks produkton kan sägas ha bildat epok i reklamfilmens historia. Den revolutionerande teknik han använder sig av går helt andra vägar än vanliga inspelade och tecknade filmernas. Här är det plastiska dockor som rör sig i riktiga scenuppställningar i miniatyr. Dockornas ben, armar, händer och fötter är böjbara åt alla håll och huvudena är löstagbara. Som exemped kan nämnas att för varje bild, vid återgivningen av ett minspel, måste ett nytt huvud sättas på. Inspelningstekniken är oerhört krävande tidsödande, men effekten blir fantastisk.
»Ligtshow» är på sitt sätt en utstyrselrevy med scener från olika länder. De agerande är samtliga dockor vars huvuden består av olika typer av Philipslampor.
Bilden här ovan härstammar från den venetianska sketchen i »Lightshow». Man ser den trånsjuke Romeo när han står och sjunger nedanför Julias balkong.

Gotlänningen
Onsdagen 27 augusti 1952
Nr 197

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *