Stockholmare stal 850 kr hos familj.

Pojkar hjälpte polis.
500 kr i sedlar plockade två småpojkar ihop i går på Läroverksplanen. De hittade även en sparbanksbok, som kom att bli lösningen i en ny stöldhistoria. Pojkarna gick in med hittegodset på polisstationen, där man snart kunde konstatera, att den man som greps för våningsstöld för en tid sedan, och då ett par skor kom att fälla honom, även hade en ny våningsstöld på sitt samvete.

Tjuvens namn fanns i sparbanksboken, och mannen föll så småningom till föga för tillgreppet hos en bekant familj i söndags. 850-900 kr hade stulits, som inte ägaren hade en aning om förrän polisen meddelade.
Tjuven som är stockholmare och i 40-årsåldern kom hit på »semester» efter slutad anställning, strax gjorde han sin första stöld, som tack vare skorna, nu i dagarna fällde honom.
I söndags gjorde han så den andra stölden. Tjuven var ett tag ensam i lägenheten, då han passade på att gå igenom en olåst byrålåda, där pengarna fanns. När familjen kom tillbaka efter en kort stund, anade den inte oråd, då tjuven uppträdde som om inget hade hänt.
Polisen tog en närmare titt på mannen, och med tanke på förra brottet, hade polisen svårt att tro på hans förklaringar om 275 kr, han hade i plånboken efter den långa semestern.
Till slut föll han så tillföga och erkände att han gjort brottet. Han berättade även att han lagt det mesta av pengarna i sin bankbok och gömt det stulna i ett träd på Läroverksplan. Emellertid hade den i trädet fastklämda boken med sedlarna blåst ut på planen, där småpojkarna gjorde sitt fynd.
Av de stulna återstår omkring 775 kr. Alltså har mannen på någon dag festat för en 100-lapp. Förhören med tjuven fortsätter.

Gotlänningen
Onsdagen 27 augusti 1952
Nr 197

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *