Den snart avslutade friidrottssäsongen

den bästa på flera år.
Den gotländska friidrottssäsongen sjunger på sista versen, på schemat återstår endast Sudervallens dag om söndag och Fårösundsspelen den 7 sept. När man blickar tillbaks över säsongens händelser kan man glädjande nog konstatera att verksamheten varit överraskande god såväl arrangörsmässigt som idrottsligt sett. Man har med andra ord lust att tro, att friidrotten är på väg ur vågdalen.

Är det så? Ja, och frågan har vi ställt till Gotlands idrottsförbunds ordf. Anders Attner, som inte är sen att svara:
— I första hand, vad det arrangörsmässiga beträffar, har framgångar kunnat märkas och förtjänsterna kanske skall tillskrivas många, men i första hand bör sekr. i friidrottssektionen och ombudsmannen för Friidrottsförbundet Tore Johansson ha en honnör. Han har arbetat synnerligen flitigt och än mer uppskattat blir hans arbete, då man betänker att han i stort sett arbetar ensam. En annan ledare som bör ha ett erkännande är damernas ledare Ingrid Othberg, som offrat mycken fritid för damidrottens fromma, och man kan spåra framgångar på den fronten mycket till stor del tack vare Ingrids energiska arbete.

\"\"
Gotlands idrottsförbunds ordf.,
ANDERS ATTNER

Pengar är vad som saknas i stor omfattning säger förbundsordf. vidare. Vi har sett att finns det pengar, går det att göra något. I år har vi sänt många deltagare till. friidrottskurser m. m. för att få fram ledare och jag tycker också att det har visat resultat på hemmafronten. Utbytet med fastlandet har väl inte varit så stort tidigare under de närmaste åren som just
år, och tack vare att vi orkat med att kosta på oss sådana utbyten har även ungdomarna sporrats i hög grad. Det är roligt att se att Visbyföreningarna börjar återkomma, och senaste beviset härpå är ju deltagandet i de nu avslutade stafett- och tiokamps-DM.

\"\"
Slitvargen i friidrottssektionen,
TORE JOHANSSON

Vad som saknas är ledare, och kan vi skaka fram sådana, så vore mycket vunnet. Det är kanske tidigt att uttrycka sig om nästa år, men vi skall göra allt för att behålla utbytena med fastlandet, göra allt för att få fram sådana ledare, som kan och vill göra något kw idrotten, och då tror jag på ett ännu bättre idrottsår 1953, slutar förbundsordf.
ELLDE

Gotlänningen
Fredagen 29 augusti 1952
Nr 199

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *