Födelsedagar

ÅTTIO ÅR fyller på onsdag änkefru Emma Lindström, Lauritze i Rone. Hon är änka efter lantbr. Karl Lindström och bosatt hos en son. Trots sin höga ålder är hon vid god vigör och sysslar ännu dagligen med vävning och stickning.

På torsdag fyller fru Maria Vilhelmina Pettersson, maka till f. skräddarmästaren Fredrik Pettersson, Nygatan 22, Visby, åttio år.

Åttio år fyller på torsdag f. hem.-äg. Karl Grönhagen, Anglarve i Träkumla. Han är en duktig och energisk jordbrukare, som lagt ned ett gott arbete på släktgården, vilken han 1931 överlämnade till en son. Jubilaren har varit ledamot av kommunalnämnden, skolrådet och fattigvårdsstyrelsen, ledamot av kyrkorådet och kyrkvärd samt skiftesgodeman.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på onsdag vaktmästaren Gunnar Nordahl, Norra Hansegatan 7, Visby. Han är född i Hejnum.

SEXTIO ÅR fyller i morgon förre kommunalarb. Ragnar Fagerström, Visby. Jubilaren är född i Visby och arbetade först på slakteriet innan han fick anställning vid Visby stad som renhållningsarbetare. Under de senaste sju åren har han varit sjuklig och inte kunnat arbeta. Han kali räknas till stampubliken på Gutavållen och det är få matcher som han försummat. För det mesta håller han tummarna för sitt kära AIK. I yngre dagar sysslade han själv en aning med fotboll, men några klubbar i egentlig mening fanns ju inte då, så det blev mest s. k. kvartersmatcher.

Sextio år fyller på onsdag fru Märta Nilsson, maka till lantbrukaren Albert Nilsson, Skogby i Gammalgarn.

På torsdag fyller kallskänkan Nanny Lundberg, Solbergagatan 26, Visby, sextio år. Hon är född i Augerum i Blekinge.

FEMTIO ÅR fyller på onsdag fru Anna Pettersson, maka till landstingsman Ivar Pettersson, Bomunds i Burgen, När. Hon är född vid Hemmor i När och tillhör sedan många år Närs missionsförsamling, vars syförening hon också förestår. Under ett flertal år har hon varit ledamot av hemhjälpsdirektionen i Stånga kommun. Fru Pettersson är en duktig hemmets kvinna, mycket intresserad av vävning och hemslöjd, och genom sitt glada o. vänliga sätt har hon gjort sig allmänt omtyckt och uppskattad.

På onsdag fyller fru Irma Lundin, maka till skomakaren Einar Lundin, Vallersgatan 31, Visby, femtio år. Hon är född i Ljungby i Kalmar län.

På torsdag fyller fru Gerda Jakobsson, maka till elektrikern Karl Georg Jakobsson, Romagatan 14, Visby, femtio år. Hon är född i Etelhem.

Gotlänningen
Måndagen 1 september 1952
Nr 201

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *