GA om Levidebornas insändare.

Gotlands Allehanda publicerar i dag Levidebornas insändare, där de punkt för punkt vederlägger redaktör Nilssons påståenden i radiodebatten om Knutas nya gård. I en längre vidhängande kommentar har redaktören i sak inte ett enda ord att säga om Levidebornas invändningar. Han vill endast neka för att det var han själv som drog upp debatten om Knutasaffären. Det var Arweson som började, säger han, och vill i fortsättningen endast polemisera med denne. Samme man, som i radion avgav så kategoriska omdömen, vill nu diskutera vilken gård som kunde ha varit bäst, Stenstugårds eller gården i Levi-de, och ställer en del frågor som han säger sig vara intresserad av att få besvarade. På det sättet tror han sig kunna trolla bort det faktum att han under radiodebatten kom med påståenden, som av insändarna vederlagts och därmed framstår som klart oriktiga.
Att redaktör Nilsson också börjar sina kommentarer med en osanning och påstår att det var hr Arweson som började, väcker ingen förvåning. Sådan är han. Sedan minns nog de flesta som hörde radiodebatten att hr Nilsson var förste inledare och att han tog upp Knutasaffären redan i sitt inledningsanförande. Om ett sådant beteeende måste ses som mindre rgrannlaga finns ingen anledning att skylla på andra.
Allehanda må neka hur mycket som helst, det var tidningens redaktör som tog upp frågan, tidningens redaktör kom också senare i debatten med en del uppgifter som visat sig klart oriktiga. Nu vill han dölja reträtten genom nya påståenden, frågor och insinuationer — bakom en ridå av många ord.

Gotlänningen
Måndagen 1 september 1952
Nr 201

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *