Hemskyddsledarna i Visby svarar för kungainsamlingen.

För insamlingen i Visby till den stora riksinsamlingen till kung Gustaf VI Adolfs 70-årsdag, beslöt man i går kväll vid ett sammanträde på Solbergaskolan, att hemskyddsledarna skulle svara. Förslaget har kommit från stadsfullmäktiges ordf., och de 50-tal hemskyddsledare som var närvarande förklarade sig också villiga för uppdraget.
Landshövding Hovgard ledde sammanträdet och riksbanksdirektör Gösta Löfgren och överstelöjtnant Nils V. Söderberg representerade länskommitten. Insamlingen på landsbygden har redan pågått en\’ längre tid, erinrade landshövdingen. Från 53 socknar har man hittills erhållit redovisning, över 17.000 kr. Orsaken till att man dröjt längre med insamlingen i Visby och tätorterna är att man ville vänta till efter semestertiden, så att man kan få kontakt med så många personer som möjligt. Huvudsaken är nämligen inte att få så mycket pengar som möjligt, utan att få många namn.
Insamlingen kommer att bedrivas på listor av s. k. B-typ och man kommer att vända sig till enskilda i bostadsorten. Man har emellertid kontaktat olika organisationer, som lovat rekommendera insamlingen bland sina medlemmar.

Gotlänningen
Onsdagen 3 september 1952
Nr 203

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *