Sällskap i hatten förlorade potten

Ett glatt sällskap som efter en fest en natt i juli slagit sig ned i Nordergravar och spelat poker stod i dag till svars inför rådhusrätten. Det blev 15 krs böter per person för »äventyrligt spel på allmän plats». Potten – 9 kr – förklarades förverkad.
Det var precis ingen »stilla spader» som sällskapet drog, de förde ett förfärligt oväsen och till slut kom polisen och blandade sig i leken.
Diverse andra förseelser – sommarens skörd – avdömdes. Fylleri och våldsamt motstånd på Donnersplan kostade en person 20 dbr, två fyllerister som uppträtt störande under ett artistuppträdande på Murgrönan fick böta vardera 60 kr och två som skrikit och fört oväsen på Stora torget bötade vardera 25 kr, en person som under en cirkusföreställning uppträtt berusad och »mått illa» över grannarna dömdes till 50 kr i böter.
Åtskilliga personer hade syndat mot trafikbestämmelserna, kört bil etc. utan körkort och haft fel på sina fordon m. m. Det blev dryga dagsböter på varierande belopp. Mängder av cyklister som inte haft lyse eller som åkt två på en cykel fick punga ut med 20 resp. 15, kr i böter.

Gotlänningen
Torsdagen 4 september 1952
Nr 204

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *