Försök med tredje årskurs i vinter

på Folkhögskolan
En tredje årskurs i ämnena svenska, engelska och matematik och kanske något ämne till, blir det i vinter vid folkhögskolan i Hemse. Det är första gången en sådan kurs anordnas omtalar rektor Henning Ansen på Gotlänningens förfrågan. Som vanligt blir det första och andra årskurs och en hel del anmälningar har redan strömmat in trots att man inte börjar förrän den 27 okt.
Vi hade i fjol en parallellavdelning i andra årskursen för sådana elever som t.ex. hade läst så mycket engelska att de inte behövde läsa bland de andra eleverna. Det är meningen att dessa tredje årskursens elever även i år skall gå parallellt med »tvåans», men i sådana ämnen som de har mera förkunskaper i skall de alltså ha en särskild kurs. Detta är givetvis bara ett försök, men i en framtid kanske det kan bli en »riktig» tredje årskurs.
Rektor Ansen meddelar vidare att det hittills har kommit anmälningar från 86 stycken, därav 57 till första och 38 till andra årskursen. I »ettan» kan man ta ungefär tio till och i »tvåan» sex å sju stycken. Man räknar nämligen med att omkring 100 elever skall beredas plats vid vinterns kurser.

Gotlänningen
Torsdagen 4 september 1952
Nr 204

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *