Arbetsvägrande Jehovas vittnen fick fängelse.

Vid de fortsatta förhandlingarna på Skogs i går stod en person åtalad för fylleri, förargelseväckande beteende, våld samt våldsamt motstånd mot polisman. Allt det där hade han gjort sig, skyldig till vid en danstillställning på Malmgard. Svar. har varit straffad tidigare. Det blev nu 75 dbr å 2 kr samt 10 kr i skadestånd till en förfördelad.

Tre ynglingar från västra Gotland stod till svars för misshandel m. m., en dessutom för olaga brännvinstillverkning. En fjärde yngling har ännu åtal att vänta för att han deltagit i »utsvävningarna». Det hela hade börjat med att brännsvinstillverkaren bjudit på »bult» dvs. den brygd han höll på att jäsa. Alla blev mer eller mindre berusade och gick sedan ut och förde oväsen och misshandlade en motorcyklist som man fått för sig saknade körkort. Brännvinsfabrikören hamnade så småningom i arresten medan de övriga fortsatte för att uppvakta några flickor. Dessa hade låst till om sig men ynglingarna gav sig inte utan med en bil som trappstege tänkte de ta sig in fönstervägen, vilket dock inte heller gick. Bilen blev skamfilad för ca 500 kr vilket ynglingarnas pappor utfäste sig att betala. Alla svar. erkände genom ombud och domarna kom att lyda på 60 dbr å 3 kr för brännvinstillverkaren, förverkad sprit, 32: 50 i tillverkningsskatt 50 kr i skadestånd till den misshandalade mc-föraren samt för de båda andra 40 dbr å resp. 2 och 5 kr.

De båda Johovas vittnen pom vägrat arbeta bl. a. under värnpliktstjänstgöring i Uppsala fick urbota straff. Svar. Bertil Nilsson, Hemse, och Bo Pettersson, Levide, dömdes till två resp. en månads fängelse.
Den person som förskingrat utmätt gods dömdes till 30 dbr å 1: 50 kr.

Krocken vid Gardarve i Fardhem avdömdes så att den ene bilföraren fick böta 20 dbr å 4 kr samt skall utge två tredjedelar av den andres skador samt dennes rättegångskostnader och den andre 10 dbr å 5 kr samt betala en tredjedel av den andres skador samt dennes rättegångskostnader.
I den andra kollisionen som behandlades fick svar. böta 20 dbr å 3 kr.

Gotlänningen
Fredagen 5 september 1952
Nr 205

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *