14-årig mexicansk pojke

blev offer för tågdöden.
MALMÖ 5/9 (TT). Ett nytt fall av den s.k. tågdöden har inträffat, och offret denna gång blev en ung mexicansk pojke som reste med nattsnälltåget Malmö-Stockholm natten till fredagen. Strax söder om Diö fann utsänd personal liket efter Janwyer a Saazbenytez, 14 år gammal och hemmahörande i Mexico City.
Tågbefälhavaren såg en öppen dörr just innan tåget skulle passera Alvesta kl. 2.30. Nässjö larmades och personal skickades ut omedelbart, som sökte längs banvallen ända ned till Hässleholm. Kl. 6.15 fann man pojken liggande död på banvallen, utan skor och ytterkläder. I en ficka fann man, ett brev med hans namn och adress. Pojken åkte III klass på gruppbiljett.
Den omkomne pojken, som var 14 år och medlem av den mexikanska sångartrupp på 23 personer som engagerats av Barnens dag och Radiotjänst, var enligt gruppledarens uppgift somnambul, varför det kan vara möjligt att han gått i sömnen och öppnat kupedörren samt fallit av tåget: Omedelbart efter tågets ankomst till Stockholm undersöktes dörrlåsen av polisen och maskintekniska byrån, varvid inget fel kunde upptäckas som kan ha förorsakat olyckshändelsen.

Gotlänningen
Fredagen 5 september 1952
Nr 205

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *