Födelsedagar

ÅTTIOFEM ÅR fyller på onsdag änkefru Emilia Roos, Norrbys i Barlingbo. Hon är född i Tofta och kom i början på 1900-talet till Barlingbo. Hon är änka efter lantbr. Alfred Roos. Numera bor hon ensam på ett ställe vid Norrbys och trots sin höga ålder klarar hon sig fortfarande bra.

SJUTTIOFEM ÅR fyller på onsdag förre lokputsaren Aug. E. Olofsson, Bobbenarve i Öja. Ett trettiofemtal år var han anställd i Gotlands Järnvägs tjänst. Få är de dagar han måst taga ledigt på grund av sjukdom, han har i ur och skur arbetat och skött sitt: kall. På södra Gotland har han varit en mycket anlitad spelman och många är de fester, bröllop och sammankomster med vilka han förhöjt stämningen med sin fiol och sina gutamålsvisor. Numera spelar han inte offentligt, men han plockar dock fram fiolen ibland och spelar för sig själv, ty musiken älskar han.

På måndag fyller f. affärsbiträdet Anna Pettersson, Bjärs i Västerhejde, sjuttiofem år.

På onsdag fyller f. hem.-äg. Reinhold Hägg, Frigsarve i Stånga, sjuttiofem år. Han är född i Burs och kom 1902 till Frigsarve och gården övertog han 1912. Fortfarande är han pigg och kry och arbetar dagligen på,gården med olika sysslor.

SJUTTIO ÅR fyller på tisdag jordbruksarb. Adolf Fredrik Jakobsson, Bingeby, Visby.

På onsdag fyller änkefru Alma Olsson, Siglajvs i När, sjuttio år. Hon är född vid Fie i Lau och kom 1902 till När. Duktig och arbetsam har hon varit i sina dagar och blivit allmänt omtyckt i sin omgivning.

SEXTIO ÅR fyller på tisdag änkefru Augusta Nordström, Stora Hästnäs.

FEMTIO ÅR fyller på tisdag fru Tekla Wallin, Brunnsgatan 15, Visby. Jubilaren, som är maka till målaremästaren K. G. Wallin, är ansluten till Rödakorskretsen i Visby.

På tisdag fyller fru Olga Johansson, Stenstugu i Levide, femtio år. Femtioåringen, som är maka till lantbrukaren Ivar Johansson, tillhör SLKF samt är föreståndarinna för kyrkliga syföreningen. Hon är född vid Stenstugu.

Gotlänningen
Lördagen 6 september 1952
Nr 207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *