Ung brevbärare i Visby

fast för vittjande av brev.
En högst ovanlig stöldhistoria har polisen i Visby f.n. att utreda, då en yngling – brevbärare på Visbyposten – anmälts för stöld och vittjande av brev. Brott som enligt lagen kan få mycket dyra efterräkningar. Vad brevbäraren kommit över, är på detta stadium svårt att yttra sig om, säger poliskommissarie Anders Attner på vår förfrågan, så mycket kan dock sägas att vittjandet förmodligen pågått en tid och att ynglingen även kommit över en summa pengar.
På postkontoret i Visby upplyser postmästare Benning om att man haft att göra med ynglingen tidigare rent disciplinärt, och man har således haft ögonen på honom.
Att komma över brev är kanske inte så svårt, då det vid uppsorteringen på morgnarna är rörligt här nere, fortsätter hr Benning. Ynglingen i fråga har vid ett sådant tillfälle helt enkelt tagit försändelser som inte tillhört honom, bland sådana kan nämnas korsband som innehållit böcker och choklad. Vad breven beträffar har han väl, kommit över småsummor i dessa. Då mystiska försvinnanden av brev och pengar förekommit, och då man ertappat ynglingen om stölder, lämnades saken till polisutredning.
1947 antogs ynglingen som aspirant och han har sedan 1949 varit anställd som brevbärare. Han har inte varit straffad tidigare.

Gotlänningen
Lördagen 6 september 1952
Nr 207

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *