4 av 19 kvar på lasarettet

efter dikeskörning i Tofta.
Strax före kl. 24 natten till i dag körde en militärlastbil av vägen i 80 km:s fart vid Lixarve i Tofta och vurpade. I bilens förarhytt åkte förutom föraren två kvinnliga köksbiträden vid förläggningen i Blåhäll, dit också bilen var på väg med ett 20-tal permittenter.
Av de nitton som måste föras till lasarettet kvarligger fyra som ådragit sig hjärnskakning medan de övriga överförts till sjukstugan på A 7. Den ena kvinnan, fröken G. Karlsson, Klintehamn, fick ett handledsbrott, medan den andra undkom oskadd.
Kvar på lasarettet är föraren, Bengt Törngren, Enskede, samt Bengt Andersson, Kappelshamn, Jan Lennart Strid, Vetlanda, och Bengt Olof Ekman, Stockholm.
Olyckan inträffade på en raksträcka och får enligt polisen helt skyllas på den höga hastigheten. Det rådde dimma vid tillfället och vägen är vidare mycket grusig. Föraren kunde inte behärska bilen som rusade över vägkanten på vänstra sidan genom ett stängsel och hamnade sedan den plöjt upp stenbumlingar på 50-100 kg på en stubbåker totalt ramponerad. Förarhytten trycktes bakåt och motorn lossnade bl. a. vid vurpan.
Det var ett rent under att ingen dödades. Bortsett från de ovan namngivna undkom de flesta med vad som hittills konstaterats smärre blessyrer, skärsår etc. och fem med blotta förskräckelsen. Flera av passagerarna slungades tiotalet meter bort.

Gotlänningen
Måndagen 8 september 1952
Nr 208

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *