ENSKEDE PRESSADE, MEN GUTE VANN

1-0 i går trots P. O. och \”Siben\” på kajen.
MED TANKE PÅ ATT ENSKEDE ligger sist i tabellen, var det kanske inte så nervöst i Gutelägret ombord på båten i lördags vid avresan från Visby. Men det var lite försmädligt, tyckte man, att Per-Ove Enström och Rune Schmidterlöw inte kunde passa tiden, utan kom först när båten lagt ut. Nu ordnade man ihop ett tämligen gott lag ändå och Gutegänget kunde vända åter med en 1-0seger samt förhoppningen om att så småningom gå till ledning, då Värtan och Årsta fick smörj på ny tt. Resultatet 1-0 får Gute känna sig smickrat över, då Enskede, so m man brukar säga, hade det mesta av spelet.

LAGLEDAREN LASSE ENSTRÖM berättade, att det var spännande min. före matchen, då »stabben» i försvaret Karl-Uno Wallin ännu inte kommit med flyget. Han kom dock i grevens tid. Karl-Uno kämpade sedan som aldrig förr och gjorde också det bästa intrycket på plan.
»PUTA» PERSSON blev gullgossen, då han efter 25 min. spel in på andra halvlek avslutade ett anfall med mål, och sedan kämpades det för att hålla undan- för Enskede-anfallen och det lyckades …
Båda lagen slarvade betänkligt. Gute hade i början initiativet, men den vassa udden i avslutningarna saknades. Ett Guteanfall såg farligt ut. Runsten var ensam med målvakten, som dock var påpasslig och lade vantarna på lädret.
EFTER HALVTID, hade hemmalaget hjälp av vinden och det visade sig också att Enskede under denna halvlek inte var ett lag att leka med. Det var anfall på anfall, och Sven Uhr i målet hade aldrig en lugn stund. Duon Wallin och »Baconbis» Karlsson visste dock sin uppgift och slet som djur för att hålla rent hus. Kedjan hade långt ifrån samma fart och fläkt över sig som i söndags här hemma, men man fick ju laborera med det ena och andra. Bl. a. fick Allan Pettersson skifta mellan högerinnern och yttern och trots detta kom han undan skapligt. Slitvargar var även halvorna Ole Gadd och »Simpen» Pettersson.
På söndag möter Gute bottenlaget Essinge här hemma och i sammanhange vill man nämna att Värtan och Årsta möts. En Gutevinst betyder ett hopp uppåt, då något av de sistnämda lagen måste tappa poäng.

Gotlänningen
Måndagen 15 september 1952
Nr 213

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *