Dödsfall

Efter en tids sjukdom avled i lördags lantbrukaren Johan Johansson, Utgården i Martebo, 59 år gammal. Han var född i Röks församling i Östergötland och kom till Gotland för ett 35-tal år sedan. Den bortgångne efterlämnar minnet av en driftig och energisk jordbrukare, som skött sin gård på ett mönstergillt sätt, och en intresserad föreningsman. Under ett flertal år var han kassör i GLC:s lokalavdelning och styrelseledamot i RLF-avd. Personligen glad och gemytlig gjorde han sig allmänt aktad och omtyckt.
Närmast sörjande är maka, en son, Allan, som deltar i arbetet på gården, och tre döttrar, Gurli, maka till hr Ivar Svensson, Bjälbo, Lillie, maka till stenerb. Bertil Lindblom, Hellvi, och Britt, som vistas i hemmet, samt syskon och barnbarn.

Lärarinnan vid Södervärns skola i Visby, fru Margit Ahlqvist, född Stenqvist, avled i går efter en kort tids sjukdom, 49 år gammal. Hon var född i Fole och genomgick Hagaströms seminarium samt kom efter avlagd lärarinneexamen till Gammelgarn, där hon tjänstgjorde under en följd av år. Efter tjänstgöring vid Lummelunda skola kom hon för några år sedan till Visby och blev lärarinna vid Södervärns skola. Hon efterlämnar minnet av en plikttrogen, duktig och omtyckt lärarinna.
Närmast sörjande är dotter ojh syskon.

I en ålder av nära 79 år avled i lördags änkefru Emma Nilsson, Visby. Hon var född i Hälsingborg och änka efter muraren och fiskaren John Nilssön. Den bortgångna, som efterlämnar minnet av en ovanligt duktig och arbetsam kvinna, sörjes närmast av barn och barnbarn samt broder och svägerska.

Gotlänningen
Måndagen 15 september 1952
Nr 213

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *