Strider i natt

mot fientlig transportflotta norr om Gotland.
STOCKHOLM 15/9 (TT). Den »fientliga» transportflottan, som på söndagen under krigsinaktsövningen siktades norr om Gotland attackerades hela förnatten av försvarssidans flyg, som anföll i våg efter våg.
Sedan kustflottan med bistånd av spaningsflyget klarat ut transportflottans läge, kurs samt omfattningen av dess flyg- och flottstridskrafter, gick den strax efter midnatt till angrepp. Hårda strider uppstod med de eskorterande örlogsfartygen, vilka dock ej kunde hindra att åtskilliga transportfartyg bedömdes ha sänkts eller försatts i obrukbart skick.
I gryningen, innan trupptransportfartygen nått sin avsedda destinationsort på den svenska Östersjökusten insatte försvarssidan ett överraskande massanfall med flyg. Överbefälhavaren, som ombord på ett av kustflottans fartyg följde operationerna, lät avblåsa striden vid 6-tiden på måndagsmorgonen.
Krigsmaktsövningen återupptas om drygt en vecka i Gävletrakten, varvid även förband ur armen deltar för att ge möjlighet att öva samverkan mellan alla tre försvarsgrenarna.

Gotlänningen
Måndagen 15 september 1952
Nr 213

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *