IF Rulger slog VIF och FGIK

med 15-13 resp. 20-11.
IF Rutger gästade Gotland under veckoslutet och kunde lämna ön med två välförtjänta segrar bakom sig. I lördags svarade Rutgers värdar, FG IK för motståndet ute i Sporthallen och gästerna vann klart med 20-11, medan VIF fick se sig knappt besegrade med 1513 vid simdagens match i Exhuset.
Åskådarna i Ex-huset var lätträknade men hejarklackarna var dock i gång. Det var, inget förstklassigt spel som presterades, men Rutgerspelarna visade dock upp en klasskillnad i och med sin förmåga att spela ett lugnt och efrektivt spel, mellan det förekom en hel del obehärskat spel i hemmalaget. I matchens första skede inträffade en olyckshändelse, dä VIF-keepern »Klicken» Ekström fick fingrarna mellan ribban och en hård boll. Ekström fick fingrarna illa tilltygade och fick lämna plan för att få vård på lasarettet. Som reserv sattes I 18-målvakten L. Olin in och denne klarade sig med hedern i behåll från sin uppgift.
Rutger hade sin klart bäste spelare i centerhalven N. G. Eriksson som visade sig vara en utmärkt försvarsspelare, samtidigt som-han var den drivande kraften i anfallen. A-kedjan Franzen-A. Eriksson-B. Krantz spelade vackert med farligt skjutande Franzen aningen före de andra. I försvaret lade man särskilt märke till långe L. Waxin som bröt och täckte bra, samt svarade för en del farliga långskott. Keepern S. Johansson var inte ordinarie men gjorde en fullgod match.
VIF hade som alltid en utmärkt A-kedja, med starka namn såsom Oskarsson-Curt Eriksson-Ulle Stenbom. I försvaret var Gunnar Svennrfelt ett starka namnet, medan Hasse Lundh endast härjade på fel plats och var hård till överdrift.

Spelet i korthet.
VIF tog ledningen genom Ulle Stenbom och sedan släpptes inte Rutger upp till ledningen förrän under första halvlekens sista minuter. Sedan Ulle Stenbom gjort -6-5 medelst ett vackert skott tog gästerna ledningen genom Franzén och N. G. Eriksson.
Andra halvleken började med tre snabba Rutger-mål. VIF segade sig sedan upp till 9-11, då ex-gotlänningen K.G. Ekvall ökade Rutgers ledning till 12-9 på ett elegant skott från linjen. Ulle Stenbom och Hasse Lundh knappade in försprånget till 11-12. och Franzén gav Rutger en ny tryggad ledning med 14-11. Efter ny VIF reducering fastställde I. Lundberg resultatet till 15-13.
Målskyttar för VIF: U. Stenbom 5, H. Lundh 3, G. Svennefelt 2, Oskarsson, Aronsson och Eriksson.
För Rutger: Franzen 4, Krantz 3, N. G. Eriksson, K. G. Ekvall och I. Lundberg 2 samt A. Eriksson och Waxin 1.
Återstår bara att säga att A. Attner dömde och kunde ha stramat åt tyglarna betydligt bättre.

VIF:s damer segrade
med 2-1 över en kombination AIK/IFK. VIF:s båda mål gjordes av vackert spelande och farligt skjutande Britt Nysell, medan Kicki Öberg svarade för kombinationens.
Jeff.

FGIK utspelades helt av IF Rutger.
I Sporthallen i lördags överspelades FGIK helt av IF Rutger, som vann med klara siffrorna 20-11. Matchen blev föga intressant då FGIK genast från början sattes på plats och aldrig orkade med att ge sina gästande motståndare något effektivt motstånd.
Rutger hade en ledning med hela 9-0, då Lasse Stuxberg gjorde första hemmamålet. Efter halvtidsresultatet 13-4 blev andra halvleken betydligt jämnare med-7 fullträffar för vardera sidan, alltså Rutgerseger med 20-11.
Rutgerspelarna spelade elegant över lag och reservmålvakten Sven Johansson – i vanliga fall utespelare – får en eloge för sitt utmärkta arbete. Ch. Eriksson var klippan i försvaret och A-kedjan Franzén – Eriksson – Krantz svarade för de mesta av farligheterna i anfallen.
Hemmalaget hade en helsvart dag och det märktes att det ännu behövs massor av träning. Träningen har ju satts igång först på senaste tiden, så resultatet kom inte direkt oväntat.
Målskyttar: Rutger: K. E. Svensson 5, Krantz 5, Franzén 4, N. G. Eriksson 3, 1. Lundberg 2, Åke Eriksson 1.
FGIK: Bert Palmgren 3, K. G. Eklund 2, 1. Nordlund 2, 1. Segerkrantz, K. Olofsson, B. Andersson och L. Stuxberg vardera 1.