Flygande tefat över Kastrup.

Meteor säger vetenskapsman.
KÖPENHAMN 13/10 (TT-RB). Flera tusen köpenhamnare utom de officiella flygplatscheferna på Kastrup och Värlöse såg vid 21-tiden i går ett ljusfenomen som med stor fart rörde sig i riktning mot sydöst. Fenomentet visade sig som ett blåvitt eldstreck på himlen och det syntes mellan två och trettio sekunder.
Nästan alla som iakttog fenomenet är ense om att det måste vara vad man populärt kallar ett flygande tefat, men dr Luplau Janssen, Urania-observatoriet, är av annan mening.
Det flygande tefatet var säkert en meteor, säger han. Allt prat om flygande tefat är nonsens. En meteor kan mycket väl flyga vågrätt, ja, den kan till och med stiga rakt upp. Det är först på senaste tiden som folk har börjat se något mystiskt i naturliga fenomen. Tidigare kunde man se motsvarande ljusfenomen utan att omedelbart börja laborera med fantastiska teorier.
Det märkliga med det flygande tefatet var att det ändrade fart, säger a- andra sidan flygplatchefen på Kastrup, löjtnant Fleicher. Om man skall jämföra med en motor så verkade det som om föremålet först gick på tomgång och sedan satte en väldig fart, tillägger han.

Gotlänningen
Måndagen 13 oktober 1952
Nr 237

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *