Dödsfall.

Efter nära ett års sjukdom avled hastigt på lördagseftermiddagen den 18 oktober i Göteborg byggmästaren Hugo Lindgren, Varbergsvägen 31, Borås. Han var född i Stockholm 1879 och kom som ett litet barn till sina fosterföräldrar i Martebo. Där växte han upp och fick sin yrkesutbildning troligen i Visby. Han räknade sig tydligen som gotänning och bevarade sin gotländska dialekt livet igenom. Som byggmästare har han varit verksam i Motala åren 1910-1923 och därefter i Borås och Göteborg. Han har i många år tillhört Borås missionsförsamling. Som närmast sörjande efterlämnar han maka, född Johansson, fyra söner och tre döttrar samt barnbarn.
Förre lasarettsläkaren Gustaf Olof ssson avled på torsdagen i sitt hem i Kalmar, 70 år gammal.
Han var född i Eksta. Efter studentexamen i Visby tog han med. kand. 1907 och med. lic. 1914 i Uppsala. Efter ett år som amanuens vid kirurgiska kliniken i Uppsala var han knuten till ögonkliniken där under ett år. Efter flera kortare förordnanden var han underläkare vid Kalmar lasarett från 1915-21 och var under denna tid t.f. lasarettsläkare i åtta månader. Sedan var han även t. f. lasarettsläkare i Ljungby, varpå han öppnade praktik i Kalmar. 1921 var han t. f. lasarettsläkare i Borgholm och förordnades till ordinarie lasarettsläkare där 1922, en tjänst som han innehade vid uppnådd pensionsålder 1948. Efter denna tid har han haft praktik i Kalmar. Närmast sörjande är brorsbarn, bosatta i Eksta.

F. förste hamnfogden i Malmö Johan Wilhelm Lundgren har avlidit 80 år gammal. Han var född i Kappeshamn. På sin tid var han Sveriges yngste fartygsbefälhavare, och han var också den förste som förde ett fartyg genom Kielkanalen — detta på särskild dispens, då kanalen ännu icke var öppnad för trafik. År 1907 fick kapten Lundgren anställning vid Malmö hamn, där han tjänstgjorde i 30 år. Han var den till medlemstiden äldste i det berömda Skepparegiet i Visby.

Fru Ida Lund blad, Vinor på Fårö, har avlidit, 77 år gammal. Hon var född på Fårö men var under många år bosatt i Stockholm, där hon ingick äktenskap med 1:e värdebrevbäraren Lundblad. Sedermera flyttade makarna till Fårö, där den bortgångna nu åter varit bosatt en lång tid. Hon efterlämnar som närmast sörjande döttrarna Signe, gift i Göteborg, Edit, gift på Fårö, och Gulli, bosatt i Stockholm.

Gotlänningen
Fredagen 24 oktober 1952
Nr 247

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *